Over Puurs

Welkom in Puurs!

Puurs, dat is leven op zijn best. Een bruisend dorpshart, bloeiende economie en prachtige natuur, dat is wat je hier vindt. Er worden heel wat activiteiten en evenementen georganiseerd. Zo is het zowel voor de inwoners als voor de bezoekers heerlijk vertoeven in deze gezellige gemeente. Benieuwd naar wat je nog meer in Puurs kunt beleven? Bekijk het kennismakingsfilmpje van Puurs hier.

 

 

 

Beleef ons gezellige Puurs

Een bezoek aan Puurs is ideaal voor als je van zowel natuur, cultuur en eten houdt. Er staan ook heel wat evenementen op het programma, voor jong en oud: het Aspergefestival, Applaus, de Zomer van Puurs, Pukema... voor ieder wat wils. Bezoek www.725puurs.be voor een overzicht.

Streekproducten van Puurs

Het Puurse brouwsel Duvel, dat kent iedereen. Sinds 1871 wordt Duvel met zorg en toewijding gebrouwen in deze gemeente. Naast het bier is Puurs vooral bekend voor haar lekkere asperges. Nu staat dit 'witte goud' als delicatesse op de kaart van talloze horecazaken in Klein-Brabant. Deze edele groente kent een kort, maar krachtig seizoen (half april tot 2 juni). De inwoners van Puurs zijn trots op hun asperges en dat laten ze ook zien met hun jaarlijkse Aspergefestival. Ontdek het aspergefestival

Sint-Pieterskerk

Ook op cultureel vlak heeft Puurs iets te bieden. De Sint-Pieterskerk staat bekend als de mooiste parochiekerk uit de wijde omgeving. Ze is sinds 1974 beschermd en werd in 1988 volledig gerestaureerd en opnieuw ingehuldigd. En binnenkort krijgt onze kerk zelfs een beiaard. Ontdek de Sint-Pieterskerk 

Winkelen in Puurs

Sinds kort kan je bij heel wat lokale handelszaken terecht met de Puurse Joyn-kaart. Met de P-PAS verzamel je winstkansen waarmee je prijzen kan winnen en kan genieten van extra korting bij de deelnemende handelszaken.

Meer informatie over Puurs en haar 725ste verjaardag, vind je op www.725puurs.be

Puurs joyn P-Pas